KIRIKKALE / BAHŞİLİ - BAHŞİLİ İMAM HATİP ORTAOKULU

İMAM HATİP ORTAOKULU HAFTALIK DERS SAATİ ÇİZELGESİ

Tem

Okulumuza öğrencisini kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerimizin, aşağıdaki bağlantıda bulunan dilekçeyi doldurarak veya okulumuzdan temin ederek okulumuza  başvuru yapmaları gerekmektedir.

Tem

.2017/2018 Eğitim öğretim yılı için kayıtların başlaması ile birlikte Bahşili ilçesi görünebilir alana okulumuzu tanıtıcı afiş yaptırdık.

BAHŞİLİ İMAM HATİP ORTAOKULU

Eğitimin Yeni Yüzü Proje ve Etkinliklerle sizlerleyiz.

Sizin En Hayırlınız Kuran_ı Kerim Öğrenen ve Öğretendir. (hadisi Şerif)

Tem

• Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz´da bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! Bayrağımızı indirtmeyelim, ezanımızı dindirtmeyelim.

Ağu

Millî Eğitim Bakanlığınca, gelecek eğitim öğretim yılının çalışma takvimini hazırlandı. Buna göre, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2017-2018 eğitim öğretim yılı,18 Eylül 2017 Pazartesi başlayacak, 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek.

Hazırlanan 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Buna göre, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci kanaat dönemi, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

Tem

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SONU İSTEĞE BAĞLI İL DIŞI ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMENLERDEN HALEN BULUNDUKLARI OKULDA İLİŞKLERİNİ KESMEMELERİ HALİNDE DİLEKÇE VEREREK İL DIŞI ATAMALARINI İPTAL EDECEKLERİNE DAİR ÜST YAZI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN İL MÜDÜRLÜKLERİNE GÖNDERILMIŞTIR.21 AĞUSTOSA KADAR DİLEKÇELER ALINACAK.

Ağu

Din Öğretimi Portalından Türkiye geneli tüm Proje etkinlik ve yarışmaları takip edebilirsiniz . Portal Sitemizde  üst ortada bulunmaktadır.

Ağu

Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklandı.

Aşağıdaki linke tıklayarak sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

Haz

Bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün 05/06/2017 tarihli ve 8277733 sayılı yazılarında 12-30 Haziran 2017  tarihleri arasında Mesleki çalışma programının uygulanacağı ve öğretmenlerin mesleki çalışmalarının ilk haftasını kendi okullarında, istemeleri halinde sonraki yapılacak mesleki çalışmalara farklı il/ilçelerde katılabilecekleri bildirilmiştir.

Bu nedenle; Mesleki çalışmalarına ilimizde devam etmek isteyen öğretmenler kendi okuluna ve ilimizde kendisinin belirleyeceği dengi bir okula dilekçesini vermek suretiyle katılabileceklerdir.

Haz

İnsanların sürekli yaşadıkları yere çevre denir. Dağlar, ovalar, çayırlar, ormanlar, göller, denizler, ırmaklar, doğal çevreyi oluşturur.

Doğal Çevrenin korunması amacı ile bundan 44 yıl önce yani 1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. Haziran ayının ikinci haftası ile başlayan haftayı, okullarımızda Çevre Koruma Haftası olarak kutlamaktayız.

Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre sorunlarının artmasına sebep olmuştur. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ölümlere neden olan solunum yolu hastalıklarının çoğu hava kirliliği sonucunda olmaktadır. Balıklar, çevre kirlenmesinden en çok zarar gören canlıların başında gelir.

Sanayi atıkları, spreyler, yakıtlarla ortaya çıkan dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöpler, çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etkenlerdendir.

Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz. Doğanın korunmasını ve tahribatının engellenmesi zorunludur. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek, yeşil alanları ve hayvanları koruyup çoğaltmak gerekir. Bilinçsizce sağa sola attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini söylersek, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlayabiliriz. Çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapmalıyız

Tem

Ramazan Bayramı ´nın İslam alemine, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlikler getirmesini temenni ediyoruz. Hayırlı Bayramlar.

May

22-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak olan il içi isteğe bağlı yer değiştirmelerine esas olmak üzere okulumuzda açık olan branşlar aşağıdaki gibidir.

BAKARA Suresi Âyet - 154

وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبيلِ اللّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْيَاء وَلَكِن لاَّ تَشْعُرُونَ

Ve lâ tekûlû li men yuktelu fî sebîlillâhi emvât(emvâtun), bel ahyâun ve lâkin lâ teş’urûn(teş’urûne).

Ve Allah yolunda öldürülen kimseler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz, farkında olmazsınız.