KIRIKKALE / BAHŞILI - BAHŞILI İMAM HATİP ORTAOKULU

Ekm

Yüce Yaratıcımızın insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi, insanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, Allah'ın sevgilisi Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V)'in dünyaya gelişinin 1452. yılı  münasebetiyle, MEVLİD-İ NEBİ programımızı gerçekleştirdik. Yapılan programda Peygamber Efendimiz (SAV)'i andık ve anlattık.

Okulumuz konferans salonunda, Mevlid-i Nebi  programını gerçekleştirdik. Programa İlçe Müftüsü Sayın Lütfi KOCATÜRK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Fedai AKIN, ilçemiz daire amirleri ile idareci ve öğretmenlerimiz katılmışlardır. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasını müteakip başladı. Kuran-ı Kerim Tilaveti imam hatip Rasim KARA tarafından yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Müftüsü Sayın Lütfi KOCATÜRK tarafından gerçekleştirildi. Programımız İlahi Korosu, şiirler, sinevizyon gösterimi, oratoryo gösterisi ile devam etmiştir. Programda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Öğrencilerimiz yaşantılarının büyük bir bölümünü okulda geçirmektedirler. Okul bahçeleri de teneffüs ve ders aralarında oturma ve dinlenme amaçlı mekanlar olarak öğrencilerimizin sıklıkla tercih ettiği aktivite alanlarıdır. Bu alanlarda oturma bölümlerimiz bulunmamaktaydı. Okul olarak öğrencilerin fiziksel ve ruhsal gelişimi açısından büyük öneme sahip olan okul bahçemizde oturma alanları oluşturarak, öğrencilerimizin katılımıyla eğitimin bir parçası olacak şekilde bahçemizi yeniden yapılandırdık.

Okulumuzun proje koordinatörü olan aynı zamanda Teknoloji ve Tasarım dersine giren Yeşim ULUSOY, Bahşılı Belediyesi Başkanlığı ile işbirliği yaparak kullanılmayan bankaların okulumuz için temin edilmesini sağladı. Okula getirilen bankalar Teknoloji ve Tasarım derslerinde öğrencilerin istek, duygu ve düşüncelerinin ortaya konulmasıyla rengârenk boyanarak öğrencilerin talep ettikleri alanlara yerleştirildi. Tasarım aşamasında, mekân kullanıcılarını, özellikle öğrencileri aktif ederek öğrencilerimizin okul bahçesine dair bir aidiyet hissetmelerini sağlamış olduk. Bir yandan, öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamış olduk, bir yandan da okul bahçemizin mekansal yetersizliklerini gidermiş olduk. Bu çalışma ile eğitimciler, yerel yönetim ve öğrenciler işbirliği yaparak ortak ürün tasarlamış olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Kurucusu olduğumuz "Harmony of Nature and Culture" adlı eTwinning projemizin tüm çalışmalarını tamamlayıp projemizi bitirmiş bulunmaktayız. Projede yer alan öğrencilerimize proje koordinatörümüz Yeşim ULUSOY tarafından projeye katılım sertifikaları verildi. Projemizin ortak ürünü olan kitap ayracımızı projenin yaygınlaştırma çalışmaları içerisinde okulumuzdaki tüm öğrencilerimize dağıttık. Bu sayede öğrencilerimiz projede yer alan diğer okulların en önemli yerleri hakkında bilgi sahibi oldular.