KIRIKKALE / BAHŞİLİ - BAHŞİLİ İMAM HATİP ORTAOKULU

Kas

Dünya İnsan Hakları kapsamında Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Özgür ŞAHBAZ tarafından okulumuz öğrencilerine İnsan Hakları sunusu izlettirilip bu konu hakkında bilgi verilmiştir.

Kas

Okulumuzda Okul Meclisi Temsilci seçimi yapıldı. Okul Meclisi Temsilciliğine 6/B sınıfından Medine Sıla ÖNGER adlı öğrencimiz seçilmiştir.

Kas

Okulumuzda 10 Kasım günü Atatürk´ü Anma programı yapılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü  vefatının 79.yıl dönümünde saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz.

Kas

Değerler Eğitimi panomuz güncellenip düzenlenmiştir.

Kas

Evin Okula Yakınlaştırılması ve Değişen Anne Baba Rolleri Projesi kapsamında Çarşamba Sizdeyiz projemize devam ediyoruz. Bu hafta Aleyna DAMBASAN ve Mustafa DAMBASAN adlı öğrencilerimizin evlerine konuk olduk.

Kas

Okulumuz; Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesi, Dek Koleji ve Niğde Altunhisar Barbaros İlkokulu ile kardeş okul olmuştur. Okul Müdürümüz Ünal ŞİMŞEK ile Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İdris AKGÜL bu konuyla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuşlardır. “Kardeş Okul Projesi” kardeşlik duygusunu en anlamlı bir biçimde yaşamak, yaşatmak ve yüceltmeyi hedefliyor. Kardeş okul projesi sadece bir maddi yardımlaşma projesi olmamakla birlikte, bu projenin çok kültürlü bir bilgi, deneyim ve görüş paylaşımını da içerdiğini söylemişlerdir. Ayrıca okulumuz Niğde Altunhisar Barbaros İlkokulu ile kardeş okul olmasının akabinde Sahibini Arayan Oyuncaklar projesine başlamıştır.

Kas

"Öğrenciler Sinema İle Buluşuyor" projesi kapsamında okulumuz öğrencilerine Podyum sinemalarında "120" filmi izlettirildi.

Ekm

Okulumuz DİGM Vizyon Belgesi Faaliyet Planı çerçevesinde dilek ve temenni kutusu konularak öğrenci ve velilerden gelen istek ve temenniler oluşturulmuştur. Okulumuzu hep birlikte güzel yerlere getirebilmek için dilek ve istek kutusu hizmete girmiştir.

Kas

Sahibini Arayan Oyuncaklar ve İyilik Projesi kapsamında oyuncaklarımızın yeni sahipleri Van Çaldıran Tekesuyu İlkokulu öğrencileri olacak. Oyuncaklar öğrencilerimize umut olsun.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilçe meydanında kutlandı. Şiir yarışmasında 2. olan öğrencimiz Sudenaz AKKOÇ´a ödülü verildi.

Ekm

Çarşamba Sizdeyiz Projesi kapsamında 2. veli ziyaretimizi 5/A sınıfından Nuriye CANBOLAT´ın evine gerçekleştirdik.

Ekm

Okulumuzda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet TUGAY ve Veteriner Hekim Özgül Deniz YILMAZ tarafından Gıdaların israfı, İsrafın Önlenmesi, Sağlıklı Beslenme, Gıda Hijyeni, Tarladan Sofraya Gıda Üretimi ve Tüketim konularında seminer düzenlenmiştir.

Ekm

İlçe Müftümüz ve aynı zamanda Arapça öğretmenimiz de olan Sayın Ahmet ALTACI 6/B öğrencilerimiz tarafından ziyaret edildi ve öğrencilerimiz kendileriyle bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajda İlçe Müftümüz Sayın Ahmet ALTACI "Bahşılı İmam Hatip Ortaokulu toprağın altına atılmış bir filizdir. Bu filizin meyve verebilmesi için sizlere ihtiyaç vardır." dedi. "İmam Hatip Büyük Türkiye´nin temel taşıdır." cevabını verdi. Öğrencilerimize başarı temennileriyle röportaj noktalandı. Öğrencilerimizin İlçe Müftümüz Sayın Ahmet ALTACI´ya röportajda sordukları bazı sorular şunlardır:

1.Bahşılı´nın dini kurallara, örf ve adetlere bağlılığı konusunda izlenimleriniz nelerdir?

2.İlçe Müftülüğü olarak yapılan planlama ve projeleriniz nelerdir?

3.Yapılan bu etkinlik ve projelere katılım oranından memnun musunuz?

4.İmam Hatip nedir?

Ekm

Oyuncak ve mektuplarımız ilk sahiplerine ulaşmak için yola çıktı. Niğde Altunhisar Barbaros İlkokulu öğrencilerinin yüzünde ufak bir tebessümn olabilmektir dileğimiz. Bu projede emeği geçen Müdür Yardımcımız Mustafa AYAN, Türkçe öğretmenimiz Gökhan OLUK ve Semanur ALTIN öğretmenlerimize, oyuncakları yapan ve mektupları yazan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı provası Bahşılı Cumhuriyet Meydanında 26 Ekim Perşembe günü tüm okulların katılımıyla yapılmıştır.